PL EN UA
Strona Główna » Student » Koło Naukowe Młodych Dyplomatów » Sprawozdania

Sprawozdania

Sprawozdanie ze spotkania Koła Naukowego Młodych Dyplomatów - 25.10.2012 r. Autor: Mateusz Ryś  |  Data publikacji: 30.04.2013, 10:39

Przemyśl, dnia 25.10.2012 r.

Sprawozdanie ze spotkania

Koła Naukowego Młodych Dyplomatów

z dnia 25.10.2012 roku

Koło Naukowe Młodych Dyplomatów jest niezależną i neutralną politycznie organizacją studencką działającą przy Instytucie Stosunków Międzynarodowych, otwartą na studentów wszystkich kierunków studiów PWSW. Członkami Koła są przede wszystkim studenci stosunków międzynarodowych oraz innych pokrewnych kierunków społecznych i humanistycznych

(...)

Pierwsze spotkanie po przerwie wakacyjnej Koła Naukowego Młodych Dyplomatów w roku akademickim 2012/2013

1.      Godz. 12.40 - rozpoczęcie spotkania KNMD

2.      Wybór nowych władz Koła zgodnie ze statutem KNMD

3.      Gorące przywitanie wszystkich członków Koła i wygłoszenie przemówienia przez opiekuna Koła dr Piotra Bajora - przedstawienie roli, znaczenia a także propozycji funkcjonowania i rozwoju Koła Naukowego Młodych Dyplomatów:

a)     przedstawienie roli jaką odgrywa członkostwo w KNMD

b)     wymiany studenckie, imprezy integracyjne

c)     konferencje

4.       Różne propozycje członków na dalsze funkcjonowanie Koła Naukowego Młodych Dyplomatów:

1.     Chęć nawiązania bliższej współpracy ze studentami z innych uczelni lub państw np. z Ukrainy - wspólne debaty, wymiana doświadczeń, konferencje na temat szeroko rozumianych stosunków międzynarodowych

2.     Organizowanie spotkań i konferencji tematycznych

3.     Wyjazd do Warszawy - Sejm, muzea oraz telewizja TVP

4.     Omówienie spraw związanych z wydawaniem i  prowadzeniem Polityki Globalnej lub innej publikacji dotyczącej zagadnień naukowych z zakresu stosunków międzynarodowych

5.     Zakończenie posiedzenia Koła - godz. 13.00

PWSW Przemyśl na YouTube
Zapraszamy na nasz NK profil!