PL EN UA
Strona Główna » Wydawnictwa » Wydawnictwa

Wydawnictwa

Żywność i środowisko a bezpieczeństwo żywności: wybrane zagadnienia Autor: Agnieszka Mickiewicz  |  Data publikacji: 04.02.2015, 10:45  |  Aktualizacja: 16.11.2016, 12:06

Żywność i środowisko a bezpieczeństwo żywności: wybrane zagadnienia,  praca zbiorowa/pod red. Mariusza Witczaka, Grażyny Jaworskiej, Barbary Lulek, Tadeusza Gregi, Teresy Witczak.

Bezpieczeńtwo i Produkcja Żywności. Seria Monografie, tom 2.

SPIS TREŚCI

Rozdział 1

Zarządzanie jakością i bezpieczeństwem żywności, Marek Zadernowski, Krzysztof Surówka

Rozdział 2

Jakość i bezpieczeństwo żywności regionalnej, tradycyjnej i wytwarzanej lokalnie, Magdalena Rzepka, Ireneusz Maciejaszek, Krzysztof Surówka

Rozdział 3

Substancje dodatkowe do żywności, Anna Stępień, Teresa Witczak, Mariusz Witczak, Barbara Lulek

Rozdział 4

Bezpieczeństwo substancji dodatkowych w żywności, Anna Stępień, Teresa Witczak, Mariusz Witczak, Barbara Lulek

Rozdział 5

Charakterystyka radionuklidów występujących w środowisku, Tadeusz Lulek, Grażyna jaworska, Barbara Lulek, Emilia Bernaś, Kornelia Jaworska

Rozdział 6

Miód i produkty pszczele w zapobieganiu i leczeniu chorób,  Celina Habryka

Rozdział 7

Probiotyki jako składniki aktywne mlecznych napojów fermentowanych, Katarzyna Liszka, Tadeusz Grega, Dorota Najgebauer-Lejko

Rozdział 8

Wpływ czynników o charakterze środowiskowym na kumulację metali ciężkich w glebie, Tadeusz Lulek, Grażyna Jaworska, Barbara Lulek, Mariusz Witczak, Anna Stępień

Rozdział 9

Bezpieczeństwo zdrowotne środków słodzących wykorzystywanych w diecie człowieka, Tadeusz Grega, Łukasz Kalinowski, Mateusz Lew, Grażyna Jaworska, Piotr Pogoń, Krystyna Pogoń

 

Książka jest publikacją dostępną publicznie w ośrodkach informacji bibliotecznej /nie jest dostępna do sprzedaży w wydawnictwie PWSW/.

PWSW Przemyśl na YouTube
Zapraszamy na nasz NK profil!